Ještě jste neslyšeli o horární astrologii?

Astrologie je velice košatým oborem poznání, který zahrnuje spoustu specifických metod a technik. Většinou se setkáváme s nativní astrologií – zkoumáme svůj osobní horoskop, ale mnoho zajímavých informací může přinést i horání astrologie.

Základem všech astrologických postupů je, že konstelace okamžiku, kdy něco nového vzniká, naznačují vlastnosti, potenciál a směřování. Osobní horoskop pracuje s okamžikem prvního nadechnutí a naznačuje, co nám bylo dáno do vínku. Stejně tak klíčová je ovšem i chvíle, kdy se zrodí otázka, respektive její položení skrze astrologa hvězdám. Studiem horoskopů otázek se zabývá právě horární astrologie.

Horární nebo též dotazová astrologie byla nejvíce populární v době od 8. do 17. století, kdy se jednalo o rozšířený nástroj astrologů při práci se svými klienty. I dnes se tomuto odvětví věnuje mnoho astrologů. Horární astrologie nicméně není tolik známá a zejména v České republice se jedná o okrajovou oblast zájmu. A je to rozhodně škoda, neboť potenciál horární astrologie je obrovský.

Výkladu horoskopů se věnuji již velmi dlouho, ale teprve při práci s horární astrologií jsem si uvědomil, že potenciál astrologie dosahuje mnohem dál, než jsem dříve tušil. Jedná se totiž o metodu, která dokáže dát na konkrétní otázku spolehlivou odpověď. Žádné vágní povídání, hvězdy odpovídají na otázky jasně.

Horární astrologie nejlépe zodpovídá otázky ano/ne, nicméně lze ji využít i při hledání ztracených věcí či určování zdravotní prognózy. Nejtypičtější dotazy jsou: má mě rád? Vezmeme se? Podaří se mi získat práci? Dostanu zaplaceno? Zvládnu zkoušku? Apod. Horární astrologie je velice praktická. Nicméně mnohdy je odpověď na takovou otázku to hlavní, co nás v danou chvíli zajímá.

Vyhodnocení horoskopu otázky se řídí svými specifickými zákonitostmi, které je třeba posoudit. Obvyklý postup je takový, že v horoskopu určíme planety, které patří jednotlivým aktérům či tématům v otázce. Pokud je otázka, zda se dám dohromady s XY, nalezneme v horoskopu planety pro tazatele a pro dotazovaného XY. Podle postavení planet poznáme, jaké má kdo v dané otázce motivace a podle jejich vzájemného vztahu vyčteme vývoj situace.

Mnoho pravidel činí z horární astrologie systematické a někdy i náročné vyhodnocení. Horoskop otázky vždy ukrývá odpověď, ale může se lišit míra schopnosti vyčíst co nejpřesnější odpověď. A to je dáno mimo jiné i aktuálním stavem poznání principů fungování dotazových horoskopů. Nicméně z praktického využití jsem si ověřil, že lze s horárními horoskopy pracovat velice přesně. Neznám žádnou jinou oblast esoteriky, jejímž výsledkům bych mohl takto důvěřovat a která by podávala stabilně solidní výstupy.

Protože horární astrologie si zaslouží větší prostor a chtěl jsem všem nabídnout možnost ptát se hvězd jednoduše a rychle, vytvořil jsem webové stránky věnované této technice. Pokud vás horární astrologie zaujala a chtěli byste se o ní dozvědět více, podívejte se na www.horarium.cz.

Astrolog Vít Kuntoš

Napsáno pro Meduňku

Bookmark the permalink.